ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 

Η Σχολή Πολιτικών Επιστημών ιδρύθηκε το 2013 και περιλαμβάνει το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας (που λειτουργεί από το 1997) και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (που λειτουργεί από το 2004). Αν και καινούργια, η Σχολή παραπέμπει στη μακρά ιστορία του Παντείου. Το Πάντειο Πανεπιστήμιο είχε πράγματι ιδρυθεί το 1930 ως «Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών» κατά το γαλλικό πρότυπο της École Libre des Sciences Politiques του Παρισιού. Μετά από πολλές μετονομασίες, απέκτησε το 1988 το σημερινό του όνομα «Πάντειο Πανεπιστήμιο των Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών».

Η συνύπαρξη των δύο προϋπαρχόντων τμημάτων κάτω από την ενιαία στέγη της Σχολής Πολιτικών Επιστημών δίνει έμφαση στη διεπιστημονικότητα, η οποία χαρακτηρίζει άλλωστε και τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών. Στο εσωτερικό της Σχολής, οι διαφορετικές επιστήμες δε νοούνται ως αδιάβροχες και στεγανές δομές αλλά ως δυναμικοί χώροι που αλληλοεπηρεάζονται και αλληλοτροφοδοτούνται. Κοινός στόχος είναι η εκπαίδευση επιστημόνων στον θεωρητικό στοχασμό, τη συγκριτική θεώρηση και την κριτική σκέψη γύρω από τα θεμελιώδη κοινωνικοπολιτικά προβλήματα, στη διαχρονική και συγχρονική τους διάσταση.  Πολιτικό - ιδεολογική ανάλυση, ιστορική σύνθεση, σύζευξη θεωρίας και εφαρμογής αποτελούν βασικούς πυλώνες των σπουδών, όπως εξειδικεύονται στα πεδία της πολιτικής επιστήμης, της ιστορίας και της κοινωνικής πολιτικής.

 

Κοσμήτορας της Σχολής

 

 Αντώνης Μωυσίδης

Επικοινωνία

moisidis ΒΑΘΜΙΔΑ : Καθηγητής

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,
Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Αθήνα

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής

Κτίριο:
Όροφος: - , Γραφείο: -

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο : +30 210

ΤΟΜΕΑΣ  :  
ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ :  Αγροτική Κοινωνιολογία
CV   pdf blue small  GR  pdf blue small  ENG  

   Ο Αντώνης Μωυσίδης είναι Καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιου του Bremen της Ο.Δ. Γερμανίας από όπου πήρε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Υπήρξε ερευνητής στο Ιδρυμα Μεσογειακών Μελετών και μέλος της Διεύθυνσης Μελετών και Προγραμματισμού της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος. Από το 1994 μέχρι σήμερα διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών αρχικά στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και από το 2005 στο Τμήμα της Κοινωνικής Πολιτικής. 

Στην περίοδο της ακαδημαϊκής τους καριέρας διετέλεσε:

  • Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού &Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.
  • Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου.
  • Εκλεγμένος Διευθυντής Τομέα στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και επί τετραετία

Πρόεδρος του Τμήματος της Κοινωνικής Πολιτικής.
Δίδαξε επίσης σε διάφορα πανεπιστήμια της Ελλάδας, ενώ υπήρξε και επισκέπτης-Καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Cardiff της Ουαλλίας Μ. Βρετανίας, του Ινστιτούτου Αγροτικής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Giessen της Ο. Δ. Γερμανίας και του EGE-University της Σμύρνης της Τουρκίας.
Κατά την περίοδο των ετών 2014-2016 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Πολιτικής.
Από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων(ΟΠΕΚΕΠΕ).
Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής και επιστημονικής του δραστηριότητας ήταν υπεύθυνος ή συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς επίσης υπήρξε εισηγητής ή οργανωτής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες.
Εχει δε δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό βιβλίων, άρθρων σε περιοδικά και εργασίες σε συλλογικούς τόμους καθώς και στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, ενώ έχει επιμεληθεί την έκδοση διαφόρων συλλογικών τόμων.

 

ΤΜΗΜΑΤΑ

 

erasmus w elke w

Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Η   Π Ρ Ο Σ Β Α Σ Η

Μηχανοργάνωση

Βιβλιοθήκη

DATSA

diaugeia

MODIP

MKE

SYNHGOROS

gym