ΣΧΟΛΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

 

 

Κοσμήτορας της Σχολής

 

Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης

Επικοινωνία

Giallouridis ΒΑΘΜΙΔΑ : Καθηγητής

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,
Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Αθήνα

Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού

Κτίριο:
Όροφος: - , Γραφείο: -

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο : +30 210

ΤΟΜΕΑΣ  :  
ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : Διεθνείς Σχέσεις & Επικοινωνία
CV   pdf blue small  GR  pdf blue small  ENG  

 

Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και του Τομέα Πολιτιστικής Διαχείρισης  του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του ιδίου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών με μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια της Τυβίγκης, του Freiburgh και του Μπόχουμ της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Ειδικεύθηκε στους κλάδους της Κοινωνιολογίας, της Πολιτικής Επιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων και του Διεθνούς Δικαίου. Εστίασε το επιστημονικό του ενδιαφέρον  στην Πολιτική Κοινωνιολογία, την θεωρίας της Σύγκρουσης και της Ειρήνης, την θεωρία Εξωτερικής Πολιτικής, καθώς και την επίλυση συγκρούσεων. Εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ διατελώντας υπότροφος του προγράμματος Begabtenförderung του Ιδρύματος Friedrich Naumann για εξαιρέτων επιδόσεων ερευνητές, καθώς και του Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD). Το 1980 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου με τη διάκριση Magna Cum Laude με θέμα την  προστασία μειονοτήτων στον 20ο αιώνα.

Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων,  του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου και του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ). Διετέλεσε σύμβουλος των Υπουργών Αμύνης και Δημοσίας Τάξεως της Ελληνικής Κυβέρνησης κατά το διάστημα 1994 - 1996, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου εκπόνησης του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου. Διδάσκει στις Ανώτατες Σχολές όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Σχολές Πολέμου), στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όσο και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και την Ανώτατη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. (Η τελευταία ιδρύθηκε κατόπιν εισηγήσεως του ιδίου το 1996). Στην τελευταία Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη με θέμα τις μειονότητες συμμετείχε ως επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας. Από το 2002 έως το 2011 διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου, μέλος του Παγκόσμιου Βήματος Θρησκειών και Πολιτισμών με έδρα την Λευκωσία και είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, συνδιοργάνωσε με την Ιερά Μονή Κύκκου τρία παγκόσμια συνέδρια για την συνάντηση πολιτισμών και θρησκειών. Από το 2006 ως και το 2010 υπήρξε μέλος και διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (Ι.Α.Α.) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από το 2005 – 2011 διετέλεσε Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.).

 

 

ΤΜΗΜΑΤΑ

 

erasmus w elke w MODIP wide

Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Η   Π Ρ Ο Σ Β Α Σ Η

Μηχανοργάνωση

Βιβλιοθήκη

it modip

diaugeia

MKE

SYNHGOROS

gym