ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

Σας καλωσορίζουμε στη σελίδα της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, όπου παρουσιάζονται συνοπτικά ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα της Σχολής, , τα Προγράμματα Σπουδών, το Aκαδημαϊκό και Eρευνητικό έργο των μελών ΔΕΠ, οι  δραστηριότητες και οι προοπτικές των Τμημάτων που την αποτελούν.
 
Η Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης ιδρύθηκε, όπως και οι άλλες τρείς Σχολές του Παντείου Πανεπιστημίου, το 2013 και αποτελείται από τα Τμήματα ‘Δημόσιας Διοίκησης’ και ‘Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης’.

Η Σχολή παρέχει εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών. Ειδικότερα, τα τμήματα που την αποτελούν παρέχουν εκπαιδευτικό έργο σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σε μεγάλο εύρος γνωστικών αντικειμένων όπως: Οικονομική Θεωρία και Πολιτική, Οικονομική Ανάπτυξη,  Αστική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Πολιτική Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκη,  Ελεγκτική και Φορολογία,  Διοικητική Επιστήμη και Δίκαιο Επιχειρήσεων.

Η ερευνητική δραστηριότητα των μελών ΔΕΠ υποστηρίζεται από ερευνητικά Πανεπιστημιακά Ινστιτούτα, Κέντρα Μελετών και Εργαστήρια που στελεχώνονται από εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό. Τα Τμήματα της Σχολής και τα μέλη ΔΕΠ αναπτύσσουν μεγάλη ερευνητική δραστηριότητα και συνεργασίες με ερευνητικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ παρέχουν και στήριξη σε φορείς ανάπτυξης του δημόσιου, ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα.
 
Οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν εξοπλιστεί με γνώσεις και τεχνικές δεξιότητες που τους καθιστούν ικανούς για απασχόληση σε πολλές θέσεις στον δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και διεθνώς, σε μεγάλο εύρος επιχειρήσεων στον ιδιωτικό τομέα καθώς και στον τρίτο τομέα της οικονομίας.
 
Η Σχολή μεριμνά για τον συνεχή εμπλουτισμό και ανανέωση του περιεχομένου σπουδών ώστε να παρακολουθεί τις εξελίξεις της επιστήμης και να ανταποκρίνεται όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά στις μεταβαλλόμενες ανάγκες.

 

 

Κοσμήτορας της Σχολής

 

Αναστάσιος Τασόπουλος

Επικοινωνία

Tasopoulos ΒΑΘΜΙΔΑ : Καθηγητής

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,
Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Αθήνα

Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης

Κτίριο:
Όροφος: - , Γραφείο: -

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο : +30 210

ΤΟΜΕΑΣ  :  
ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : Νεές Τεχνολογίες στην Περιφερειακή Ανάπτυξη
CV   pdf blue small  GR  pdf blue small  ENG  

 

  Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης  είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (Master of Science) (1977-1978) από το Πανεπιστήμιο του Loughborough, της Κεντρικής Αγγλίας ("Τεχνικές Βελτιστοποίησης και Ηλεκτρονικοί Υπολoγιστές") και διδακτορικής διατριβής (1979 - 1982) με αντικείμενο την χρήση γενικευμένων μη δευτεροβαθμίων μοντέλων στις τεχνικές βελτιστοποίησης, από το Πανεπιστήμιο του Loughborough της κεντρικής Αγγλίας.

Εργάσθηκε, με την ιδιότητα του Αναλυτή - Προγραμματιστή (Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης) στο Υπουργείο Οικονομικών. Κύρια δραστηριότητα του ήταν η ανάλυση και ο σχεδιασμός της Μηχανογραφικής εφαρμογής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.). Εχει εργασθεί στο Pilot Project των Τελωνείων, στην φάση εκπόνησης της μελέτης για τον σχεδιασμό του δικτύου. Κατά την υπηρεσία του στο Υπουργείο των Οικονομικών, συμμετείχε στην εγκατάσταση του Μηχανογραφικού Συστήματος των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών. Έχει συνεργασθεί ως εξωτερικός συνεργάτης και με ιδιωτικές εταιρείες (Control Data, CTC, ITCC κ.λπ.), σε εμπορικές εφαρμογές και σε ερευνητικά προγράμματα BRITE, ESPRIT, STRIDE κ.λπ. Συμετέχει στην Ομάδα Γεωγραφικών Συστημάτων (GIS) και στην Ομάδα του Γραφείου Σταδιοδρομίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Είναι Πρόεδρος της επιτροπής Τεχνικών Προδιαγραφών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Συμμετέχει με την ιδιότητα του "expert" σε συνεδριάσεις της Τρίτης Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Θέματα Πληροφορικής και Βιομηχανίας όπως υπηρεσίες, ολοκλήρωση Νέων Τεχνολογιών, καθορισμός τέταρτου πλαισίου έρευνας 1994-1998, κ.λπ.). Εχει λάβει μέρος σε πολλά Ευρωπαϊκά Προγράμματα (STRIDE, IST, RIS, κ.λπ.) καθώς και σε επιδοτούμενα προγράμματα από την ΓΓΕΤ (ΠΑΒΕ, κ.λπ.) με θέματα τις νέες τεχνολογίες (Δίκτυα, GIS) καινοτομικές εφαρμογές των GIS σε προγράμματα λήψης αποφάσεων (Ανατολική Αττική) κ.λπ..

 

 

ΤΜΗΜΑΤΑ

 

erasmus w elke w

Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Η   Π Ρ Ο Σ Β Α Σ Η

Μηχανοργάνωση

Βιβλιοθήκη

DATSA

diaugeia

MODIP

MKE

SYNHGOROS

gym