Εισαγωγή

Κοσμήτορες Σχολών

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Χριστόδουλος ΓιαλλουρίδηςΚαθηγητής


 
Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Διευθυντής του Κέντρου Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου, καθώς και του Τομέα Πολιτιστικής Διαχείρισης  του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του ιδίου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστημίο Αθηνών με μεταπτυχιακές του σπουδές στα Πανεπιστήμια της Τυβίγκης, του Freiburgh και του Μπόχουμ της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. Ειδικεύθηκε στους κλάδους της Κοινωνιολογίας, της Πολιτικής Επιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων και του Διεθνούς Δικαίου. Εστίασε το επιστημονικό του ενδιαφέρον  στην Πολιτική Κοινωνιολογία, την θεωρίας της Σύγκρουσης και της Ειρήνης, την θεωρία Εξωτερικής Πολιτικής, καθώς και την επίλυση συγκρούσεων. Εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Μπόχουμ διατελώντας υπότροφος του προγράμματος Begabtenförderung του Ιδρύματος Friedrich Naumann για εξαιρέτων επιδόσεων ερευνητές, καθώς και του Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD). Το 1980 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του ιδίου Πανεπιστημίου με τη διάκριση Magna Cum Laude με θέμα την  προστασία μειονοτήτων στον 20ο αιώνα.
Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων,  του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου και του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ). Διετέλεσε σύμβουλος των Υπουργών Αμύνης και Δημοσίας Τάξεως της Ελληνικής Κυβέρνησης κατά το διάστημα 1994 - 1996, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου εκπόνησης του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου Ελλάδας – Κύπρου. Διδάσκει στις Ανώτατες Σχολές όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Σχολές Πολέμου), στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όσο και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας και την Ανώτατη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας. (Η τελευταία ιδρύθηκε κατόπιν εισηγήσεως του ιδίου το 1996). Στην τελευταία Διάσκεψη για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη με θέμα τις μειονότητες συμμετείχε ως επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας. Από το 2002 έως το 2011 διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου, μέλος του Παγκόσμιου Βήματος Θρησκειών και Πολιτισμών με έδρα την Λευκωσία και είναι τακτικό μέλος του Διοικητικού του Συμβουλίου, συνδιοργάνωσε με την Ιερά Μονή Κύκκου τρία παγκόσμια συνέδρια για την συνάντηση πολιτισμών και θρησκειών. Από το 2006 ως και το 2010 υπήρξε μέλος και διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων (Ι.Α.Α.) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Από το 2005 – 2011 διετέλεσε Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (Ε.Π.Κε.Δ.).
 
Γραμματεία κοσμητείας:
 
 
Επικοινωνία:
 
 

Σχολή Διεθνών Σπουδών,

Επικοινωνίας και Πολιτισμού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Χριστίνα Κουλούρη, Καθηγήτρια


 

Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Νεότερης Ιστορίας (ΚΕΝΙ). Έχει σπουδάσει στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. και του Ιδρύματος Γεωργίου και Άννας Σακελλαρίου. Ως μεταπτυχιακή υπότροφος του Σαριπολείου Κληροδοτήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παρίσι, όπου έλαβε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους (D.E.A.) στην Ιστορία, έναν από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I) και έναν από την École des Hautes Études en Sciences Sociales. Υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris I). Το 1994 βραβεύτηκε με το βραβείο Νίκου Σβορώνου για το συγγραφικό και ερευνητικό της έργο. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θράκης και Πελοποννήσου. Το 2010 ήταν επισκέπτρια καθηγήτρια και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris 1 –UMR IRICE). Έχει δημοσιεύσει 6 βιβλία, 5 συλλογικούς τόμους και 46 άρθρα σχετικά με τη διδασκαλία της ιστορίας, τα σχολικά εγχειρίδια, τη συγκρότηση της ελληνικής εθνικής ταυτότητας και ιστορικής μνήμης και την ιστορία του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων. 

 

Σχολή Πολιτικών Επιστημών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Γραμματεία Κοσμητείας

 


Επικοινωνία:

 
Θεόδωρος ΣακελλαρόπουλοςΚαθηγητής 


 

Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

και Ψυχολογίας 

 

 

 

Γραμματεία Κοσμητείας
 

 Επικοινωνία

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναστάσιος Τασόπουλος, Καθηγητής 


 

Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης  είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (Master of Science) (1977-1978) από το Πανεπιστήμιο του Loughborough, της Κεντρικής Αγγλίας ("Τεχνικές Βελτιστοποίησης και Ηλεκτρονικοί Υπολoγιστές") και διδακτορικής διατριβής (1979 - 1982) με αντικείμενο την χρήση γενικευμένων μη δευτεροβαθμίων μοντέλων στις τεχνικές βελτιστοποίησης, από το Πανεπιστήμιο του Loughborough της κεντρικής Αγγλίας. Εργάσθηκε, με την ιδιότητα του Αναλυτή - Προγραμματιστή (Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης) στο Υπουργείο Οικονομικών. Κύρια δραστηριότητα του ήταν η ανάλυση και ο σχεδιασμός της Μηχανογραφικής εφαρμογής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.). Εχει εργασθεί στο Pilot Project των Τελωνείων, στην φάση εκπόνησης της μελέτης για τον σχεδιασμό του δικτύου. Κατά την υπηρεσία του στο Υπουργείο των Οικονομικών, συμμετείχε στην εγκατάσταση του Μηχανογραφικού Συστήματος των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών. Έχει συνεργασθεί ως εξωτερικός συνεργάτης και με ιδιωτικές εταιρείες (Control Data, CTC, ITCC κ.λπ.), σε εμπορικές εφαρμογές και σε ερευνητικά προγράμματα BRITE, ESPRIT, STRIDE κ.λπ. Συμετέχει στην Ομάδα Γεωγραφικών Συστημάτων (GIS) και στην Ομάδα του Γραφείου Σταδιοδρομίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Είναι Πρόεδρος της επιτροπής Τεχνικών Προδιαγραφών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Συμμετέχει με την ιδιότητα του "expert" σε συνεδριάσεις της Τρίτης Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Θέματα Πληροφορικής και Βιομηχανίας όπως υπηρεσίες, ολοκλήρωση Νέων Τεχνολογιών, καθορισμός τέταρτου πλαισίου έρευνας 1994-1998, κ.λπ.). Εχει λάβει μέρος σε πολλά Ευρωπαϊκά Προγράμματα (STRIDE, IST, RIS, κ.λπ.) καθώς και σε επιδοτούμενα προγράμματα από την ΓΓΕΤ (ΠΑΒΕ, κ.λπ.) με θέματα τις νέες τεχνολογίες (Δίκτυα, GIS) καινοτομικές εφαρμογές των GIS σε προγράμματα λήψης αποφάσεων (Ανατολική Αττική) κ.λπ.

Σχολή Επιστημών Οικονομίας

και Δημόσιας Διοίκησης

 
 

 

Γραμματεία Κοσμητείας

 

   
 

 Επικοινωνία

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1927-2012:
85χρόνια Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών