Προσωπικό

Σύλλογος Μελών ΔΕΠ

 

 

Θέμα: Ανακοίνωση Συλλόγουυ Μελών ΔΕΠ στη μνήμη του Πολυτεχνείου
Ημερομηνία ανάρτησης: 14.11.2014  
 
Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου τιμούμε τους αγωνιζόμενους φοιτητές και τον Ελληνικό λαό που συνέβαλαν στην πτώση της Χούντας. Δεν ξεχνούμε τη σκοτεινή περίοδο κατάλυσης της Δημοκρατίας, την περίοδο αυταρχισμού και φίμωσης των ελεύθερων ιδεών, τη περίοδο που εξέθρεψε φαινόμενα των οποίων τις συνέπειες βιώνει ο Ελληνικός λαός σήμερα. Η μνήμη αυτή τροφοδοτεί την ανάγκη να αγωνιστούμε και σήμερα για Δημοκρατία στο Πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο δεν "προστατεύεται" κλειστό. Το πανεπιστήμιο προστατεύεται από την ενεργή κοινότητά του, φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενους που κοπιάζουν καθημερινά σε πολύ δυσκολες συνθήκες να σπουδάσουν, να διδάξουν, να ερευνήσουν, να εργαστούν και να υποστηρίξουν τη συλλογική προσπάθεια παραγωγής γνώσης σε μια περίοδο που είναι τόσο αναγκαία. Αστυνομικές διαταγές για κλείσιμο του Πανεπιστημίου φέρνουν στη μνήμη μας αυτές τις σκοτεινές εποχές. Η Δημοκρατία για να υπάρχει δεν χρειάζεται εφησυχασμό αλλά την ενεργό συμμετοχή όλων. Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ καλεί τα μέλη του και την πανεπιστημιακή κοινότητα να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.
 
Ο σύλλογος μας θα καταθέσει το στεφάνι του στο Πολυτεχνείο το Σάββατο 15 Νοεμβρίου στις 11.00
 
ΤΟ ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
 
 
 

Θέμα: Ανακοίνωση Συλλόγου Μελών ΔΕΠ
Ημερομηνία ανάρτησης: 04.12.2013  

 

Εδώ και δεκατρείς εβδομάδες οι διοικητικοί υπάλληλοι 8 πανεπιστημίων αγωνίζονται για την κατάργηση μιας καταστροφικής για το Πανεπιστήμιο ΚΥΑ που τους θέτει σε διαθεσιμότητα. Η σταθερή τους στάση συνάντησε πολλές φορές την αυταρχικότητα του Υπουργείου που συχνά προσπάθησε να τους διασπάσει και τέλος απείλησε να ανοίξει τα πανεπιστήμια με τη συνδρομή των ΜΑΤ. Δεν πτοήθηκαν και τους αξίζει ο σεβασμός και η αλληλεγγύη όλων στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Ο Υπουργός έχει κηρύξει ένα πρωτοφανή πόλεμο στα Πανεπιστήμια αποψιλώνοντας τα μεταξύ άλλων και από το ανθρώπινο δυναμικό τους, ενώ σήμερα επιτίθεται στη διοίκηση τους στο πρόσωπο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθ. Πελεγρίνη. Με μια απαράδεκτη επέμβαση στο αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου τον παραπέμπει σε πειθαρχικό με την έωλη κατηγορία ότι οι "πράξεις και παραλείψεις του έθιξαν το κύρος και τη λειτουργία του πανεπιστημίου". Δηλώνουμε απερίφραστα ότι οι "πράξεις και παραλείψεις" του υπουργού είναι αυτές που έχουν πλήξει το "κύρος και τη λειτουργία των πανεπιστημίων". Είναι η συστηματική αποδυνάμωση των Πανεπιστημίων από την πλευρά της Πολιτείας τόσο μέσω της ελλειμματικής χρηματοδότησης όσο και της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που πλήττουν το Πανεπιστήμιο. Η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να υποστηρίξει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, τα εκλεγμένα από την κοινότητα όργανα διοίκησής του, το ανθρώπινο δυναμικό του. 
 
 

 

Θέμα: Ανακοίνωση Συλλόγου Μελών ΔΕΠ  
Ημερομηνία ανάρτησης: 20.11.2013   
 
 
Οι διοικητικοί υπάλληλοι πολλών πανεπιστημίων βρίσκονται στην 11η εβδομάδα απεργίας υπερασπιζόμενοι τόσο το δικαίωμα στην εργασία όσο και το δημόσιο πανεπιστήμιο. Τον αγώνα αυτό, που υποστηρίζεται και από άλλα κομμάτια της πανεπιστημιακής κοινότητας, επιχείρησε να κάμψει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, επιστρατεύοντας αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθόδους.
 
Θα σταθούμε σε δύο σημεία:
 
α) Την ψήφιση μιας αντισυνταγματικής, έκνομης και καταχρηστικής τροπολογίας του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, με αναδρομική μάλιστα ισχύ, βάσει της οποίας διώκονται πειθαρχικά και τίθενται σε αργία 278 διοικητικοί υπάλληλοι που δεν έλαβαν μέρος στην παρωδία «απογραφής», με αποφάσεις των συλλόγων τους και κατά τη διάρκεια της απεργίας τους. H πειθαρχική τους δίωξη, μάλιστα, συμπληρώθηκε και με τα πειθαρχικά παραπτώματα της «παράβασης υπαλληλικού καθήκοντος» και της «σοβαρής απείθειας», που επισύρουν ακόμη και την ποινή της απόλυσης. Η «φωτογραφική» αυτή διάταξη ποινικοποιεί, ουσιαστικά, το δικαίωμα της απεργίας και συνιστά πράξη μαζικής πολιτικής δίωξης εκατοντάδων εργαζομένων για συνδικαλιστική δράση, οι οποίοι στάθηκαν με ακαδημαϊκή εντιμότητα και ευθύνη απέναντι στο δημόσιο πανεπιστήμιο που υπηρετούν
β) την στάση του υπουργείου και του υπουργού προσωπικά που ανακοινώνει δημόσια απίστευτης προχειρότητας μοριοδοτήσεις και απειλεί να βάλει σε λειτουργία τα πανεπιστήμια με την "συνοδεία" των ΜΑΤ.
 
·         Εκφράζουμε την αμέριστη και απόλυτη συμπαράστασή μας στους/στις διωκόμενους/ες διοικητικούς/ες υπαλλήλους και στεκόμαστε με σεβασμό στον αγώνα που δίνουν οι ίδιοι/ες και οι συνάδελφοί τους για την υπεράσπιση της εργασιακής τους οντότητας και του δημόσιου πανεπιστημίου. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν τα πανεπιστήμια για την επιβίωσή τους.
·         Απαιτούμε να αποσυρθεί η απαράδεκτη και ντροπιαστική για τη Δημοκρατία τροπολογία του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα και να σταματήσει άμεσα κάθε πειθαρχική δίωξη των 278 μη απογραφέντων διοικητικών υπαλλήλων.
·         Χαιρετίζουμε την αξιοπρεπή στάση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ που αρνήθηκε να εκτελέσει ακαδημαϊκά καθήκοντα σε περιβάλλον αυταρχισμού και έδωσε την παραίτησή της, υπερασπιζόμενη την ακαδημαϊκή ελευθερία και τους ανθρώπους που δουλεύουν στο πανεπιστήμιο.
·         Καλούμε τους/τις συναδέλφους και την Παντειακή κοινότητα σε εγρήγορση, καθώς τα ζητήματα απολύσεων τόσο διοικητικού όσο και διδακτικού προσωπικού αφορούν και το δικό μας πανεπιστήμιο που στραγγαλίζεται οικονομικά και που σύντομα μπορεί να βρεθεί έρμαιο σε ένα δεύτερο σχέδιο συγχωνεύσεων/καταργήσεων. 
 
 

 

Θέμα: Πρόσκληση συμμετοχής στην απεργία της 6ης Νοεβ. 
Ημερομηνία ανάρτησης: 04.11.2013  
 
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, 
 
Το ΔΣ του Συλλόγου μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου κάνοντας αποχή από τα διδακτικά τους καθήκοντα. Τα βασικά αιτήματα της απεργίας αφορούν τις νέες διαθεσιμότητες - απολύσεις στο Δημόσιο που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα, τα νέα μέτρα που περιλαμβάνονται στο επικείμενο προϋπολογισμό, καθώς και τα σχέδια για νέες οριζόντιες μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξιμες αποδοχές, τις επικουρικές συντάξεις και το εφάπαξ. 
Λέμε όχι στις πολιτικές της κατασυκοφάντησης, του εκφοβισμού και της ταχείας συρρίκνωσης της τριτοβάθμιας δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης εις όφελος ιδιωτικών συμφερόντων, οι οποίες οδηγούν τελικά στην αδυναμία λειτουργίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και στη διάλυσή τους.
 
Συναδελφικά, 
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου
 

 

 

Θέμα: Το Πανεπιστήμιο μαζί με την Κοινωνία ενάντια στο Φασισμό

Ημερομηνία ανάρτησης: 16.10.2013

 
 
 
 
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες, 
 
 
 
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση
 
Το Πανεπιστήμιο μαζί με την Κοινωνία ενάντια στο Φασισμό,
 
που διοργανώνει ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου, την
 
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου,
στις 6 μμ.
αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ
Συμμετέχουν:
· Φωτεινή Γεωργιάδου (δημοτική σύμβουλος Καλλιθέας)
· Κωστής Παπαϊωάννου (εκπαιδευτικός, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου)
· Προκόπης Παπαστράτης (ιστορικός, ομότιμος καθηγητής Παντείου)
· Αγγέλικα Ψαρρά (ιστορικός, δημοσιογράφος)
και εκπρόσωποι από:
ΕΛΜΕ Καλλιθέας/Μοσχάτου/Ν. Σμύρνης
Απελάστε το Ρατσισμό 
Αντιφασιστική Κίνηση Καλλιθέας
Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας
Ας είμαστε όλες και όλοι εκεί, μαζί με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές μας.
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, 
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου
 

 

Θέμα:  Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου ΔΕΠ για τον καθηγητή Κ. Κάππα 
Ημερομηνία ανάρτησης: 11.10.2013  
 
Το ΔΣ του Συλλόγου ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο Καθηγητή της Ιατρικής Κ.Κάππα, ο οποίος με υπουργική απόφαση τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από μήνυση που  είχε ασκήσει εναντίον του υποψήφιος για πλήρωση θέσης συμβασιούχου διδάσκοντα  (ΠΔ407). Η κατηγορία εναντίον του Κ.Κάππα αφορά την εισήγηση που είχε συντάξει για πρόσληψη διδασκόντων με το ΠΔ/407 σύμφωνα το κριτήριο των επιστημονικών προσόντων των υποψηφίων, και η οποία είχε επικυρωθεί από τη ΓΣ του Τμήματος. Επομένως αφορά μια διαδικασία επιστημονικής κρίσης.
 
Η απόφαση να τεθεί σε υποχρεωτική αργία ο καταξιωμένος στην ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα συνάδελφος δημιουργεί βαθύτατη ανησυχία, καθώς έρχεται να προσθέσει ακόμη μια ψηφίδα στην κλιμακούμενη επιχείρηση υπονόμευσης της επιστημονικής αξιοπιστίας και αυτονομίας του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου.
 
Καταγγέλλουμε κάθε απόπειρα υπονόμευσης του αυτοδιοίκητου του Πανεπιστημίου και ποινικοποίησης των επιστημονικών κρίσεων. Ζητούμε την ανάκληση της υπουργικής απόφασης με τη οποία τίθεται σε διαθεσιμότητα ο Κ. Κάππας.
 
 
 

 


Θέμα: Ανακοίνωση για τη δήλωση απεργίας
Ημερομηνία ανάρτησης: 04.10.2013  
 
Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου δηλώνει ότι τα μέλη του απείχαν των διδακτικών τους καθηκόντων τις ημέρες απεργιών που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΣΔΕΠ ως διαμαρτυρία στο μέτρο της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που διαλύει τα πανεπιστήμια και ως έκφραση αλληλεγγύης στα ΑΕΙ που πλήττονται άμεσα. Η αποχή αυτή είναι μια συλλογική συνδικαλιστική διαδικασία.
Η πάγια τακτική του Συλλόγου μας είναι η αποχή από τα διδακτικά καθήκοντα να αναπληρώνεται για να μην πληγούν ακόμα περισσότερο οι φοιτητές/τριες που πλήττονται από την ανάλγητη πολιτική που συρρικνώνει τις σπουδές τους. Οι εξετάσεις που αναβλήθηκαν λόγω της απεργίας αναπληρώθηκαν με ευθύνη των διδασκόντων/ουσών και άρα δεν υπήρξε καμιά απολύτως στέρηση υπηρεσιών προς το Πανεπιστήμιο και τους/τις φοιτητές/τριες. Ως εκ τούτου, μας ανησυχεί και μας βρίσκει αντίθετες/ους το αίτημα των Πρυτανικών Αρχών να κάνουν δήλωση στους/στις Προέδρους των Τμημάτων οι διδάσκοντες/ουσες που απείχαν εκείνες τις μέρες, γιατί θεωρούμε ότι επιχειρεί να εξατομικεύσει μια συλλογική πράξη και παραπέμπει σε περιστολή του κατοχυρωμένου δικαιώματος στη συνδικαλιστική διαμαρτυρία. 
Σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για το Πανεπιστήμιο και την Κοινωνία, τα μέλη ΔΕΠ επιτελούν με ευθύνη το έργο τους κι επειδή ακριβώς αναλογίζονται το λειτούργημά τους δεν στερούν από τους/τις φοιτητές/τριες τη δουλειά τους. 
Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου καλεί τις/τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε λογικές ατομικών δηλώσεων, που δεν οφείλουν να κάνουν, και να υπερασπισθούν το δικαίωμα στη συλλογική διαμαρτυρία. Η συλλογική διαμαρτυρία και στάση υπεράσπισης του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να απο-νομιμοποιηθεί στο όνομα καμιάς «έκτακτης ανάγκης». 
Η μόνη «δήλωσή» μας τούτη την ώρα είναι ότι όλοι/ες μαζί αγωνιζόμαστε για ένα πραγματικά Δημόσιο, Δωρεάν και Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο.
 
 

 


 

Θέμα: Γενική Συνέλευση Μελών Συλλόγου ΔΕΠ
Ημερομηνία ανάρτησης: 01.10.2013  
 
ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Συνεχίζοντας στην πολιτική γραμμή της ταυτόχρονης εγκατάλειψης και του ασφυχτικού ελέγχου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η κυβέρνηση προχώρησε στη «διαθεσιμότητα» 1655 διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων.
Η αυθαίρετη και αυταρχική πολιτική του «πλεονάζοντος προσωπικού» και της κατάργησης διοικητικών θέσεων στα αυτοδιοικούμενα Ιδρύματα σηματοδοτεί ακόμη μια κατάφωρη καταστρατήγηση του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ. Μετά τη συστηματική υπονόμευση των δομών του δημόσιου και δημοκρατικού πανεπιστημίου, μέσω πολιτικών συρρίκνωσης, εξοντωτικής οικονομικής αφαίμαξης και κυβερνητικών παρεμβάσεων στη διοίκησή του, επιχειρείται τώρα ένα πλήγμα στο ανθρώπινο δυναμικό του.
Αυτό το μέτρο βασίζεται μόνο σε μια αυθαίρετη λογιστική περικοπών που επιτάσσουν οι μημονιακές «ανάγκες». Γιʼ άλλη μια φορά, η κρίση αξιοποιείται ως πρόσχημα για την πλήρη απαξίωση της όποιας δημόσιας και δωρεάν παιδείας προς όφελος σχεδίων ιδιωτικών συμφερόντων που ήδη εισέρχονται στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε μια στιγμή μάλιστα που τα Πανεπιστήμια εξωθούνται σε περιστολή δραστηριοτήτων λόγω ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, πόρους και υποδομές, αυτές οι «περικοπές» συνιστούν ύβρη.
Τούτη την ώρα δεν πρέπει να υπερισχύσει η λογική του «απολύονται οι άλλοι, εμείς τη γλιτώσαμε». Στο βαθμό που οι λογικές της ατομικής σωτηρίας είναι κοντόφθαλμες και αδιέξοδες μέσα σε μια γενική κατάρρευση που στο τέλος θα παρασύρει τους πάντες και καλούμαστε να αναλάβουμε όλες/οι τις ευθύνες μας, για να αποτρέψουμε ένα ακόμη πλήγμα στο δημόσιο πανεπιστήμιο - στο ανθρώπινο δυναμικό του και στον αυτοδιοίκητο και δημόσιο χαρακτήρα του.
Από το μέτρο της «διαθεσιμότητας» πληττόμαστε όλες/όλοι, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και ασυλίες. Έχουν προηγηθεί και άλλες/οι, θα ακολουθήσουν και άλλες/οι, εάν δεν αντισταθούμε σε αυτό τον κατήφορο της συνεχούς συρρίκνωσης και υποβάθμισης του δημόσιου πανεπιστημίου.
Αλληλεγγύη και κοινός αγώνας!
Η Γ.Σ του συλλόγου μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου αποφασίζει:
·         Να προχωρήσουμε σε κινήσεις διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης, όπως: συντονισμός με άλλα ΑΕΙ, συμμετοχή στο Συντονιστικό Συλλόγων και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 3/10.
·         Να απευθυνθούμε στους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας, με επιστολή και άλλες δράσεις, ενημερώνοντάς τους/τες για τα ζητήματα αυτά.
·         Να ζητήσουμε τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων Τμημάτων και τη λήψη αποφάσεων στην παραπάνω κατεύθυνση.
·         Να ζητήσουμε ενημέρωση και να παρέμβουμε ως Σύλλογος στα εξής ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του Παντείου: ΕΛΚΕ, εσωτερικός κανονισμός, οργανόγραμμα Παν/μιου, εστία, δίδακτρα.
·         Να παραμείνει ανοιχτή η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
·         Με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να οργανώσουμε αντιφασιστική εκδήλωση στο Πάντειο, με τη συμμετοχή αντιφασιστικών τοπικών συλλογικοτήτων και μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.
 
 

 

Θέμα:  48ωρη απεργία στις 1 και 2 Οκτωβρίου   
Ημερομηνία ανάρτησης: 29.09.2013  
 
Αγαπητές/οί Συνάδελφοι, 
 
Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΕ της ΠΟΣΔΕΠ (επισυνάπτεται), καλούμε το Σύλλογο ΔΕΠ να συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία στις 1 και 2 Οκτωβρίου που προκήρυξε η Ομοσπονδία, σε συμπαράσταση προς τους/τις εργαζόμενους/ες στα πανεπιστήμια και στήριξη προς τις διοικήσεις των πανεπιστημίων, και με σκοπό τη διεκδίκηση της ανάκλησης της ΚΥΑ και της αποτροπής του μέτρου της διαθεσιμότητας. 
 
Παράλληλα, η προγραμματισμένη Γ.Σ. στο Πάντειο θα πραγματοποιηθεί κανονικά:
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου
την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στις 13.30,
στην
αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου.
 
Καθώς βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης, καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με: 
 
·         Την πολιτική της «διαθεσιμότητας» και την ανάγκη υπεράσπισης του Πανεπιστημίου, των  θέσεων εργασίας και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων 
·         Τη θέση του Παντείου και του Συλλόγου μας στην ευρύτερη πολιτική αποψίλωσης της ανώτατης εκπαίδευσης και στο αγωνιστικό μέτωπο της παιδείας
 
Ας είμαστε όλες και όλοι εκεί!  
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
 
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου  
 
 

 

 Θέμα: Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις 24ης-25ης Σεπτεμβρίου και αλλαγή ημερομηνίας συνέλευσης  
Ημερομηνία ανάρτησης: 23.09.2013  

 

Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου καλεί τα μέλη του να απέχουν από τα διδακτικά τους καθήκοντα, συμμετέχοντας στις απεργειακές κινητοποιήσεις που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. 

Για τον ίδιο λόγο αναβάλλει την προγραμματισμένη για την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 Γενική Συνέλευση του Συλλόγου και την μεταθέτει την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 13.30 στην αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

 


 

Θέμα: Ψήφισμα ΔΣ μελών ΔΕΠ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα  
Ημερομηνία ανάρτησης: 20.09.2013  
 
 
Το Δ.Σ. των μελών ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου εκφράζει την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό της πανεπιστημιακής κοινότητας για την εν ψυχρώ δολοφονία του καλλιτέχνη αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από νεοναζιστή τραμπούκο της Χρυσής Αυγής την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι. Η πανεπιστημιακή κοινότητα καταδικάζει την αποτρόπαια πράξη απερίφραστα και ανησυχεί ιδιαίτερα ότι τα πρόσφατα κρούσματα βίας αλλά και συνολικά η στρατηγική της έντασης από μέρους φασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων, οι οποίες μάλιστα συμμετέχουν στο ελληνικό κοινοβούλιο, που κορυφώνονται σ΄ αυτή την απεχθή δολοφονία είναι τα οδυνηρά και πολύ ανησυχητικά συμπτώματα μιας έρπουσας γενικευμένης αγριότητας, εκφασισμού και μίσους μέσα στην ελληνική κοινωνία στα οποία οδηγεί η κρίση με απρόβλεπτες πλέον συνέπειες για τη δημοκρατία και τους θεσμούς της.
 

 


 

Θέμα: Ανακοίνωση Μελών ΔΕΠ  
Ημερομηνία ανάρτησης: 19.09.2013  

 

Στη χθεσινή (18/9/2013) έκτακτη συνέλευση της Συγκλήτου, χωρίς να υπάρχει κανένα νέο δεδομένο που να δικαιολογεί την αλλαγή στάσης, η Σύγκλητος του Πάντειου Πανεπιστημίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία και με επίκληση του ψηφίσματος της Συνόδου των Πρυτάνεων να ανακαλέσει προηγούμενη απόφαση της (16/9/2013) και να ανακοινώσει την επαναλειτουργία του Παντείου στις 19/9/2013 (σε επισύναψη τα δύο ψηφίσματα).
Παρατηρούμε αντιθέτως ότι πανεπιστήμια όπως το ΑΠΘ, η Σχολή Καλών Τεχνών και το ΕΜΠ, στα πλαίσια της ίδιας ανακοίνωσης της Συνόδου των Πρυτάνεων (17/9/2013), αποφάσισαν την κλιμάκωση της στάσης τους με νέα αναστολή των λειτουργιών τους. Την ίδια στιγμή η Σύγκλητος του Παντείου ενώ καταδικάζει εμφανώς τις διαθεσιμότητες αποφασίζει  αφενός να μην κάνει τίποτα γι΄ αυτό και αφετέρου να υπαναχωρήσει ως προς τις προηγούμενες αποφάσεις της για συμβολική αναστολή της λειτουργίας του ιδρύματος για 48 ώρες.
Επίσης με δεδομένο ότι τις αμέσως επόμενες μέρες ανακοινώνεται ο κατάλογος των ονομάτων των διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα αναρωτιόμαστε με ποιόν τρόπο εκφράζει το Πάντειο την απαραίτητη πίεση προς την Πολιτεία για να υπερασπίσει τους εργαζομένους του και πώς δείχνει την αλληλεγγύη του προς τα άλλα πανεπιστήμια που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις.
Εμείς ακολουθώντας την προτροπή της Συγκλήτου θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το μέλλον του Δημοσίου Πανεπιστημίου και την εργασία με αξιοπρέπεια όλων όσων εργάζονται σε αυτό και καλούμε τα μέλη του Συλλόγου σε Γενική Συνέλευση την
Παρασκευή 20/9/2013 και ώρα 1.30μμ
στην αίθουσα Τελετών του Παντείου
και σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας την
Τετάρτη 25/9/2013
στον ίδιο χώρο και ώρα.
 

 

 


 

Θέμα: Συμμετοχή στις Απεργιακές Κινητοποιήσεις

Ημερομηνία ανάρτησης: 16.09.2013

   
To ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων του Παντείου Πανεπιστημίου, σύμφωνα και με το ψήφισμα της 12ης Σεπτεμβρίου 2013, καλεί τα μέλη του Συλλόγου να απέχουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ 18-19 Σεπτεμβρίου 2013. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών δικαιωμάτων, ενάντια στις απολύσεις, την ανεργία και τη φτωχοποίηση, ενάντια στις προσπάθειες διάλυσης όλων των βαθμίδων της δημόσιας και δωρεάν παιδείας σε ένα κοινό αγωνιστικό μέτωπο με τους δασκάλους, τους καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από τα νέα βάρβαρα μέτρα.